Winkeldiefstal met gestolen auto

Winkeldiefstal met gestolen auto

Geplaatst op 20 januari 2023, om 10:43 uur

TILBURG – Twee mannen zijn donderdagavond opgepakt door de politie. De ene omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd, de andere omdat de auto waarin ze vluchtten gestolen bleek te zijn en hij daarin reed.

Donderdag rond 18.55 uur komt bij het Operationeel Centrum de melding binnen dat een man een diefstal pleegt in een supermarkt aan het Wilhelminapark. Een getuige volgt de man en ziet dat hij bij iemand in een auto stapt. De winkeldief maakt een beledigend gebaar naar de melder en de auto rijdt weg. Dat is van korte duur want direct daarna zit een politieauto achter de auto. Van het Operationeel Centrum horen de agenten dat de auto gestolen is.

Aanhouding

Er wordt even gewacht tot er meer eenheden in de omgeving zijn en dan krijgt de bestuurder een stopteken. Het leek erop dat de bestuurder twijfelt wat hij zou doen want hij reed stapvoets door een rood verkeerslicht en leek niet te willen stoppen. Uiteindelijk kiest de verdachte, een 48-jarige Tilburger, eieren voor zijn geld en stopt. Hij werd aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstal of heling van de auto. De passagier, een 45-jarige Tilburger, is aangehouden voor de winkeldiefstal.