Taxichauffeur gewond na zware mishandeling; politie zoekt getuigen

Taxichauffeur gewond na zware mishandeling; politie zoekt getuigen

Geplaatst op 20 januari 2023, om 10:25 uur

AMSTERDAM – Een 29-jarige taxichauffeur uit Amsterdam is donderdagavond gewond geraakt na een mishandeling op het station Cornelis Lelylaan. Een 34-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling.

Rond 22.10 uur kreeg de politie een melding dat er een bebloede man op straat lag en meerdere mensen om het slachtoffer stonden. Toen de politie arriveerde, troffen zij enkel de gewonde man aan die door ambulancepersoneel werd behandeld. Het slachtoffer bleek een taxichauffeur te zijn die vermoedelijk kort daarvoor een verhit gesprek voerde met een man en daarna zwaargewond werd achtergelaten. De Amsterdammer werd met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding verdachte
De politie trof in de omgeving geen verdachte personen aan. Later op de avond kwam een man het politiebureau binnen die mogelijk betrokken is geweest bij de mishandeling. De man werd aangehouden en ingesloten. Onderzoek zal moeten uitwijzen of en welke rol deze verdachte heeft gespeeld bij de mishandeling.

Getuigen gezocht
De recherche doet onderzoek naar de zware mishandeling en komt graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Heeft u iets gezien/gehoord dat met deze zaak te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.