Grote zoekactie in water na aantreffen gereedschap

Grote zoekactie in water na aantreffen gereedschap

Geplaatst op 20 januari 2023, om 11:42 uur

WASPIK – In het kanaal bij een bedrijventerrein aan de Dwarsweg in Waspik wordt vrijdagochtend gezocht naar iemand die mogelijk in het water ligt.

Rond 09:50 uur kwam de melding ‘persoon te water’ binnen bij de meldkamer. Hulpdiensten, waaronder de brandweer, rukten hiervoor met spoed uit. Ter plekke werd langs het water gereedschap gevonden, terwijl er niemand in de omgeving te bekennen was. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio gaat de brandweer er vanuit dat iemand in het water ligt, al bestaat er een kleine kans dat iemand het gereedschap per ongeluk heeft laten liggen. Het zou gaan om een werknemer die onderhoud pleegde aan een schip.

Ook is de politie aanwezig bij het water aan de Dwarsweg en staat er een ambulance paraat. De scheepvaart in het kanaal is tijdelijk stilgelegd.

Foto’s: FPMB Erik Haverhals