Foto’s en video’s: Zeer grote brand legt bedrijfspanden in as Almelo

Foto’s en video’s: Zeer grote brand legt bedrijfspanden in as Almelo

Geplaatst op 20 januari 2023, om 21:58 uur

ALMELO – In een gebouw in Almelo met daarin onder andere een sportschool, een kringloopwinkel, een winkel voor sportprijzen en een vestiging van PostNL heeft brand gewoed. Niemand was in het pand aan de César Franckstraat aanwezig toen de brand vrijdag rond 21.00 uur begon. De brandweer heeft rond 01.30 uur het sein brand meester gegeven, maar verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, laat een woordvoerder weten. Het pand is door het vuur verwoest.

Veel brandweereenheden werden opgeroepen om het vuur te blussen. Ook werd een NL-Alert verstuurd om omwonenden te waarschuwen. De brandweer gebruikte water uit een nabijgelegen kanaal om het vuur te bestrijden, maar kon het gebouw niet meer redden.

Er kwam veel rook vrij die hoog opsteeg, zo was te zien op beelden. De brandweer adviseerde omwonenden om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. Volgens een brandweerwoordvoerder stond het hele gebouw in brand en waren de vlammen tegen het einde van de avond nog altijd zichtbaar.

Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen door de brand, maar in de wijk Aalderinkshoek liggen verspreid verbrandingsresten. Volgens de brandweer kunnen die met wegwerphandschoenen worden opgepakt of opgeveegd worden en in de bak voor het restafval worden gegooid. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto´s: Pfgholland

video: Scannernieuws Almelo & Twitter