Vrouw aangehouden na bedreiging met nepvuurwapen

Vrouw aangehouden na bedreiging met nepvuurwapen

Geplaatst op 19 januari 2023, om 20:38 uur

SPIJK – Donderdagmiddag kreeg de politie een melding binnen van een bedreiging die had plaatsgevonden in Lobith. Bij de bedreiging zouden wapens gezien zijn.

Rond 16:45 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer, waarna meerdere politie-eenheden werden opgeroepen. Ter plekke had een bedreiging plaatsgevonden waarbij wapens waren gezien. Na een zoekactie werd rond 17:00 uur in Spijk een 49-jarige vrouw uit de gemeente Venlo, met een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV), aangehouden. Bij de vrouw werd een nepvuurwapen aangetroffen.

Het vermoeden bestond dat er mogelijk een tweede verdachte op het terrein aanwezig was. Omdat het terrein onoverzichtelijk was, werd het terrein hermetisch afgesloten en de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet. Na een zoektocht op het terrein werd er niemand aangetroffen.

Foto: Persbureau Heitink