Oma ziet metro wegrijden met 3-jarig kleinkind er nog in

Oma ziet metro wegrijden met 3-jarig kleinkind er nog in

Geplaatst op 19 januari 2023, om 18:30 uur

ROTTERDAM – Stel je voor; Je stapt de metro uit, de deuren sluiten en dan blijkt dat een kind is achtergebleven. Voor een oma werd het werkelijkheid bij metrohalte Oosterflank in Rotterdam. De vrouw loopt met een kinderwagen de metro uit waarna haar andere kleinkind van 3 jaar oud in de metro achterblijft.

De verkeerspolitie Rotterdam heeft een bericht op facebook geplaats een oma vorige week de schrik van haar leven kreeg. ,,Oma was met haar twee kleinkinderen op stap en wilde bij de halte Oosterflank uitstappen. Ze liep met de kinderwagen de metro uit, maar voordat het 3-jarig kind mee kon lopen gingen de deuren dicht.” Binnen enkele minuten kwamen de agenten aan op locatie en liepen naar de oma toe. De agenten konden haar nog geen goed nieuws brengen. ,,Ik probeer haar te kalmeren en ontbrekende informatie, zoals signalement, te achterhalen”, zegt een van de agenten.

Niet veel later komt er een telefoontje bij de meldkamer binnen van een oplettende reiziger die het kindje alleen in de metro zag staan. ,,Ze sprak af dat ze bij de eerstvolgende halte uitstapt en daar wacht tot de politie komt”, aldus de verkeersagent. De oma ging samen met de agenten naar de tramhalte waar de reiziger met het kind stond. ,,Enkele minuten later komen we aan en ziet oma haar kleinzoon staan. Oma wordt zichtbaar emotioneel en is opgelucht. We stappen uit en oma roept direct de naam van haar kleinkind. De jongen kijkt en begint naar oma te rennen. Hij houdt haar vast en laat haar niet meer los.” vertellen zij op Facebook.

Terwijl de verkeersagent het tafereel van de hereniging van de oma en haar kleinkind aanschouwde, merkte hij dat de oplettende reiziger die het kind veilig had teruggevonden al vertrokken was. Hierdoor konden ze deze persoon helaas niet persoonlijk bedanken voor haar hulp en het perfecte handelen in deze situatie.