(Video) Jonge straatrover verwondt bejaarde vrouw: politie vraagt herkenning

(Video) Jonge straatrover verwondt bejaarde vrouw: politie vraagt herkenning

Geplaatst op 18 januari 2023, om 06:24 uur

TILBURG – Op camerabeelden van vrijdagmiddag 28 oktober 2022 is te zien hoe in Tilburg een verdachte minutenlang een 75-jarige vrouw leek te volgen. Wat helaas níet is gefilmd, is dat de vrouw vervolgens slachtoffer werd van een poging tot beroving. De dader wist niets buit te maken, maar liet mevrouw wel gewond achter; zij was door een ferme ruk aan haar tas ten val gekomen.

Het 75-jarige slachtoffer kwam met haar hoofd tegen een stoeprand, wat een verwonding opleverde, en kan sinds het voorval nog amper haar rechterhand gebruiken. Haar belager wordt erg jong geschat – mogelijk pas rond 15 jaar oud – en is vermoedelijk degene op de beelden hieronder.

Sint Josephstraat
Het incident speelde zich die middag af rond 14.30 op de Sint Josephstraat. Mevrouw leek al vanaf in elk geval de Korte Heuvel door de verdachte te zijn gevolgd.

Heeft u een idee wie die jongen of jonge man kan zijn en/of waar hij zich bevindt, neem alstublieft contact op met de politie. Dat kan, bijvoorbeeld omdat je hem persoonlijk kent, ook anoniem.