Basisschool ontruimd om kelderbrand

Basisschool ontruimd om kelderbrand

Geplaatst op 18 januari 2023, om 11:16 uur

DEN HAAG – Een basisschool in Den Haag is woensdagochtend ontruimd vanwege een brand. De brand is inmiddels onder controle, meldt de brandweer. Niemand raakte gewond.

De brand woedde in de kelder van de school aan het Laagveen, in de buurt van een elektrische installatie. Personeel van de school ontdekte de brand, belde de brandweer en ontruimde de school. De kinderen werden opgevangen in de gymzaal van een nabijgelegen school.

Het vuur heeft in de rest van de school gezorgd voor veel roetschade, aldus de brandweer. Het gebouw is inmiddels geventileerd en gecontroleerd en de brandweerlieden zijn weer terug naar de kazernes. De kinderen kunnen hun spullen ophalen in de school. Wanneer ze er weer les kunnen krijgen, is nog niet bekend.

Door: ANP