Stel verdacht van ontucht met zeven oppaskinderen voor rechtbank

Stel verdacht van ontucht met zeven oppaskinderen voor rechtbank

Geplaatst op 17 januari 2023, om 07:40 uur

DEN BOSCH – De rechtbank in Den Bosch begint dinsdag aan de meerdaagse strafzaak tegen twee verdachten die terechtstaan voor ontucht met zeker zeven jonge kinderen in de regio Eindhoven. De rechtszaak gaat vier dagen duren.

De 54-jarige Nancy D. uit het Midden-Limburgse Herkenbosch bood zich in 2021 aan als oppas in de regio Eindhoven. Tijdens het oppassen, bij kinderen van 1 tot 6 jaar oud, pleegde ze ontucht, is de verdenking. Dat seksueel misbruik zou ook zijn opgenomen, terwijl haar 59-jarige partner Peter S. via de webcam meekeek.

De zaak werd ontdekt toen de ouders van een 2-jarig meisje in juni 2021 beelden uit de kinderkamer zagen, waarop te zien was dat hun kind werd misbruikt. D. werd nog diezelfde avond opgepakt. Ze heeft bekend dat ze ontucht pleegde. Ook Peter S. heeft gezegd dat hij verantwoordelijk is voor het misbruik.

Op de eerste zittingsdag worden alle feiten besproken die zouden zijn voorgevallen. Donderdag komen de ouders van de kinderen aan het woord. Zij zullen dit mogelijk alleen via hun advocaten doen of via Slachtofferhulp Nederland. Ze zijn waarschijnlijk niet zelf bij de strafzaak aanwezig.

De ouders van de misbruikte kinderen roepen op terughoudend te zijn met het delen van gevoelige zaken. “Ze willen voorkomen dat er geruchten of wilde verhalen de ronde doen. De zaak is enorm ingrijpend”, zegt een woordvoerder van Namens de Familie, onderdeel van Slachtofferhulp Nederland.

Op maandag 23 januari is het requisitoir in de zaak en klinken de strafeisen. Daarna zullen de pleidooien volgen. De uitspraak staat gepland op 13 maart.