Stel oppassers misbruikte bewust jonge meisjes: ‘Die praten minder makkelijk’

Stel oppassers misbruikte bewust jonge meisjes: ‘Die praten minder makkelijk’

Geplaatst op 17 januari 2023, om 17:45 uur

LIMBURG – Een Limburgs stel, waarvan de vrouw zich aanbood als oppas, misbruikte bewust jongere meisjes. Die praten minder makkelijk, zei Nancy D. (54) dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch, waar ze de gruwelijke feiten bekende.

Het eerste meisje dat werd misbruikt was zes jaar en vertelde eind 2019 dingen tegen haar moeder. Voor hun latere slachtoffers kozen ze daarom zes jongere meisjes vanaf één jaar. Terwijl zij oppaste op de kinderen, keek Peter S. (59) live op afstand mee en gaf opdrachten met hoe D. de kinderen moest misbruiken. Daarnaast maakte ze filmpjes voor S. op de momenten dat hij niet kon meekijken.

De twee hebben grotendeels bekend, al wijzen ze naar elkaar over wie het initiatief had. In augustus 2019 schreef Nancy D. zich in op twee websites die bemiddelden in oppassers. Ze ging oppassen bij jonge meisjes in de omgeving Eindhoven. De kinderen werden ingezet voor de vergaande seksuele fantasieën van de twee. Daarbij werden verschillende slachtoffertjes ook meermalen verkracht.

Initiatief
De rechtbank was dinsdag uren bezig met het voorhouden van alle perverse handelingen. Op beelden van het misbruik was bij de meisjes “ontreddering, verdriet en angst” te zien, zei de rechtbank.

In appverkeer tussen de twee werden kinderen als “kabs” aangemerkt, kabouters. Hun ouders als “verwekkers”. Peter S. acteerde als de Meester of de God. D. was de onderdanige. Zij zei daarover: “Ik deed het niet voor mezelf. Ik deed het maar voor één man.” S. zei dat veel initiatief ook bij Nancy D. lag.

Knop om
D. zei tegen de rechters dat ze zich achteraf afvraagt hoe ze tot deze zaken in staat is geweest. “De opdrachten moesten klaar zijn. Ik heb niet op de emoties gelet. Ik zette de knop om.”

De zaak kwam in 2021 uit, toen een van de ouders beelden zag van het misbruik. De rechtszaak gaat donderdag verder. Dan komen gedragsdeskundigen aan het woord over de verdachten en zullen ouders, via hun advocaten, komen met slachtofferverklaringen. Maandag klinken de strafeisen, de uitspraak is op 13 maart.