Jongetje ontsnapt aan de dood bij onbewaakte spoorwegovergang, fiets in twee stukken gebroken

Jongetje ontsnapt aan de dood bij onbewaakte spoorwegovergang, fiets in twee stukken gebroken

Geplaatst op 17 januari 2023, om 15:27 uur

RHEDEN – Bij een onbewaakte spoorwegovergang aan de Lentsesteeg in Rheden is maandagmiddag een jongetje aan de dood ontsnapt.

Toen het jongetje rond 15:00 uur de onbewaakte spoorwegovergang wilde oversteken, bleek dat de remmen van zijn fiets het niet meer deden. Het jongetje slaagde erin om op tijd van zijn fiets te springen en bleef ongedeerd. Zijn fiets kwam wel in botsing met de trein en brak in twee stukken.

ProRail liet aan De Gelderlander weten dat dit helemaal verkeerd had kunnen aflopen. Ook lieten ze weten dat ProRail van plan was om de onbewaakte spoorwegovergang aan de Lentsesteeg in Rheden eind dit jaar te sluiten. Nu het weer bijna mis is gegaan, wil de spoorwegbeheerder dit het liefst zo snel mogelijk doen.