Licht winters weer op komst, grote kans op gladheid

Licht winters weer op komst, grote kans op gladheid

Geplaatst op 16 januari 2023, om 14:39 uur

NEDERLAND – Het wordt de komende week weer een stuk kouder, meldt Weeronline. Het weerbeeld is licht winters, maar echte winterkou blijft uit. In de nacht naar dinsdag kan het voor de eerste keer dit jaar op uitgebreide schaal vriezen.

Volgens Weeronline vallen maandag nog enkele buien, maar is het in de nacht naar dinsdag overwegend droog en komen enkele opklaringen voor. In de tweede helft van de nacht of in de vroege ochtend van dinsdag kan de eerste uitgebreide vorst van het jaar zijn intrede doen.

Het KNMI heeft inmiddels voor het grootste deel van het land code geel uitgegeven vanwege de kans op gladheid dinsdagochtend. De waarschuwing geldt vanaf ongeveer 4 uur ’s nachts tot 9 uur ‘ochtends. Met uitzondering van de kustprovincies is in de nacht een grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeeltes, waarschuwt het weerinstituut. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden.

De rest van de week zal een stuk minder nat verlopen dan de afgelopen tijd. Op woensdag en donderdag komen wel enkele buien voor. Op beide dagen ligt de middagtemperatuur tussen 2 en 5 graden. Tijdens fellere buien kan het kortstondig wit worden en daalt de temperatuur richting het vriespunt. In de nachten daalt de temperatuur op uitgebreide schaal tot rond of onder het vriespunt, waardoor het vooral in de ochtend glad kan zijn.

Door: ANP