Vier kinderen vermist, vermoedelijk meegenomen naar het buitenland

Vier kinderen vermist, vermoedelijk meegenomen naar het buitenland

Geplaatst op 15 januari 2023, om 17:23 uur

ZWOLLE – Vier kinderen met leeftijden van tussen de 7 en 15 jaar uit Zwolle worden vermist. Vermoedelijk zijn de kinderen meegenomen door hun moeder. Zowel kinderen als moeder staan, mede door het vermoeden van vertrek naar het buitenland, internationaal gesignaleerd, meldt Hart van Nederland.

De opsporingsdiensten in het buitenland zijn daarop extra alert op het gezin. De politie heeft geen Burgernet bericht of Amber Alert verstuurd. Waarom dat niet is gedaan, is niet bekend. Wel is duidelijk dat Amber Alerts alleen worden ingezet als er sprake is van acuut gevaar.

De politie zet alles op alles om het gezin te vinden. Gezien het feit dat dit zich afspeelt in de relationele sfeer en de privacy van de kinderen zo min mogelijk willen schaden, is de politie vooralsnog terughouden met informatie rondom de vermissing.