Tiener (16) in auto opgepakt na dollemansrit

Tiener (16) in auto opgepakt na dollemansrit

Geplaatst op 14 januari 2023, om 09:55 uur

GILZE – Een 16-jarige jongen uit Gilze (Noord-Brabant) is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt nadat hij in die plaats in een auto had geprobeerd aan de politie te ontkomen. Na veel verkeersovertredingen en gevaarlijke situaties vluchtte hij te voet, maar daarna werd hij aangehouden.

De politie ging achter de auto aan vanwege de hoge snelheid. De bestuurder reed door verschillende straten met 100 kilometer per uur waar maar 30 was toegestaan, pakte een rotonde verkeerd om, ging tegen het verkeer in en negeerde tal van verkeersborden. Nadat hij zich had klemgereden, ging de jongen er te voet vandoor, maar hij kon snel worden gepakt.

De politie vond ook nog verdovende middelen (vermoedelijk harddrugs) en een mes bij hem. Hij zit vast voor verder onderzoek.