Bijzonder ongeval onder viaduct A12

Bijzonder ongeval onder viaduct A12

Geplaatst op 13 januari 2023, om 18:59 uur

ZEVENAAR – Op de Doesburgseweg in het Gelderse Zevenaar heeft vrijdag aan het eind van de middag een bijzonder ongeval plaatsgevonden.

Een vrachtwagen waar enkele auto’s op waren geladen reed onder het viaduct door van de A12 op de Doesburgseweg toen het mis ging. Volgens getuigen die achter de vrachtwagen reden was de combinatie te hoog waardoor het personenbusje op de vrachtwagen het viaduct raakte en van de vrachtwagen afviel.

Toen de bestelbus op de weg terecht kwam vielen de getuigen in de volgende verbazing, de betreffende vrachtwagen reed door en lijkt niets in de gaten te hebben gehad. De politie weet op dit moment nog niet wie de vervoerder is geweest en ook is er nog geen melding binnengekomen dat een vrachtwagenchauffeur een deel van zijn lading kwijt is geraakt.

De personenbus raakte total loss en heeft het viaduct en het afvalt beschadigd. De bus is afgesleept en het wegdek moet nog worden gereinigd met een wegdekreiniger. Het verkeer liep volledig vast in Zevenaar door de afsluiting van één weghelft. Wel vaker botsen ladingen van trailers tegen het viaduct.