Twee mannen opgepakt voor aanslag op woning agent

Twee mannen opgepakt voor aanslag op woning agent

Geplaatst op 11 januari 2023, om 09:32 uur

BEST– De politie heeft woensdag twee mannen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op de woning van een politieagent in het Brabantse Best in december 2020. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. In de nacht gingen er explosieven bij de woning af en ontstond er brand.

De opgepakte mannen zijn een 42-jarige inwoner uit Waalre, die de vermoedelijke opdrachtgever is, en een 24-jarige man uit Best. Hij zou de uitvoerder zijn geweest.

De politieman was die bewuste 13 december zelf aan het werk, zijn vrouw en twee jonge kinderen lagen in de woning te slapen. Er is niemand gewond geraakt. “Dit had veel ernstiger kunnen aflopen”, aldus de politie.

Door: ANP