Politie houdt vijf uithalers aan op Rotterdamse Maasvlakte

Politie houdt vijf uithalers aan op Rotterdamse Maasvlakte

Geplaatst op 11 januari 2023, om 09:50 uur

ROTTERDAM – Op de Rotterdamse Maasvlakte zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vijf mensen aangehouden die volgens de politie vermoedelijk drugs uit containers wilden halen. De aangehouden mensen zijn tussen de 19 en 23 jaar, het gaat volgens de politie om zogeheten uithalers, twee van hen werden al eerder aangehouden.

De aanhoudingen vonden plaats op twee containerterminals op de Maasvlakte. Uithalers worden vaak ingezet door criminele organisaties om op haventerreinen containers open te breken en daar drugs uit te halen.

Eerder deze week zijn ook al vermoedelijke uithalers aangehouden. Dinsdag maakte de douane bekend dat er in de eerste week van 2023 al 27 uithalers zijn aangehouden.