Man vervoerd ruim 240 lachgas flessen op de A12

Man vervoerd ruim 240 lachgas flessen op de A12

Geplaatst op 9 januari 2023, om 19:24 uur

ARNHEM – De politie heeft gisteravond informatie ontvangen over een lachgas transport op de A12. De politie zag even later het desbetreffende voertuig rijden op de A12 en hebben deze toen aan de kant gezet.

De bestuurder van het voertuig, een 35-jarige man uit Westbroek, had zelfs al een voorwaardelijke straf openstaan in verband met een eerder incident waarbij hij betrapt was op het vervoeren van lachgas dat niet aan de eisen voldeed. Ook deze keer was dit het geval, en werden er meerdere overtredingen geconstateerd. Bij het doorzoeken van het voertuig trof de politie in totaal 242 gevulde flessen lachgas aan.

De bestuurder is aangehouden en het voertuig en de lachgas flessen zijn in beslag genomen. De verdachte zal gehoord worden door de recherche. Vanaf 1 januari van dit jaar is het bezit van lachgas strafbaar gesteld volgens de Opiumwet.

Foto: Politie Arnhem-Zuid