UPDATE: Botsing trein met tractor, treinverkeer stil

UPDATE: Botsing trein met tractor, treinverkeer stil

Geplaatst op 7 januari 2023, om 21:46 uur

STAPHORST – Het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel is zondagochtend weer op gang gekomen na herstelwerkzaamheden door ProRail. De spoorbeheerder verrichtte spoedreparaties na een botsing tussen een trein en een tractor op zaterdagavond.

Het incident gebeurde rond 20.30 uur bij een spoorwegovergang in Staphorst (Overijssel). Het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel kwam erdoor stil te liggen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Treinreizigers werden uit de trein gehaald en vervolgden hun reis met vervangend vervoer.

Een woordvoerder van de politie vertelde dat er twee personen op de tractor zaten en dat zij het voertuig tijdig konden verlaten, waarmee ze zich in veiligheid brachten. Het is onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het treinverkeer op het traject rijdt weer volgens dienstregeling, aldus ProRail.

Door: ANP