Snelle aanhouding verdachte na bedreiging en poging afpersing

Snelle aanhouding verdachte na bedreiging en poging afpersing

Geplaatst op 6 januari 2023, om 17:53 uur

BREDA – Vrijdagmiddag is door de politie in Hilversum een 28-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een bedreiging en poging tot afpersing. Het incident vond donderdagavond omstreeks 20.00 uur plaats in een woning in de wijk Sportpark.

Een 58-jarige man en zijn zoon werden in de woning door drie mannen bedreigd met een vuurwapen. Het trio eiste een flink geldbedrag. Achtergrond is vermoedelijk een zakelijk conflict. De recherche in Breda nam de dreiging hoog op en kwam al snel een mogelijke verdachte op het spoor.

De verdachte is vanmiddag met toestemming van de officier van justitie aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.