Arrestatieteam helpt jongen uit hoogspanningsmast

Arrestatieteam helpt jongen uit hoogspanningsmast

Geplaatst op 6 januari 2023, om 06:37 uur

NIJMEGEN – De hulpdiensten zijn enkele uren bezig geweest om een jongen uit een hoogspanningsmast tussen de A73 en de Scherpenkampweg in Nijmegen te helpen. Even na twaalf uur hielpen leden van een arrestatieteam de jongen naar beneden.

De jongeman was omstreeks 20.30 uur de hoogspanningsmast ingeklommen, maar durfde niet meer zelfstandig naar beneden. Hij bleef op de eerste arm van de mast, op zo’n 20 meter hoogte, zitten. Vanaf daar belde hij de politie voor hulp.

Eenmaal aangekomen schakelde de politie de brandweer in, maar de hoogwerker kon niet door het omgeploegde, natte veld en haalde de hoogte niet. Hierop werd het arrestatieteam, gespecialiseerd in werken op hoogte, ingeschakeld. Een volledig team kwam ter plaatse.

De leden van het arrestatieteam klommen omhoog en hielpen de jongeman in een klimtuig. Nadat de jongen zo’n 3 uur in de mast had gezeten, werd hij even na 12 uur aan een klimtouw naar beneden gelaten. Agenten vingen de jongeman beneden op met een isolatiedeken en droegen hem over aan ambulancepersoneel. De ouders van de jongen zijn op de hoogte gebracht door de politie. Verkeer op de fiets en voetpaden van en naar de IJpenbroekweg, moest gedurende de actie omrijden en lopen.

Foto’s: Waldie Rutten/Persbureau Heitink