Automobilist (18) raakt net behaalde rijbewijs kwijt na dollemansrit

Automobilist (18) raakt net behaalde rijbewijs kwijt na dollemansrit

Geplaatst op 4 januari 2023, om 11:32 uur

UDENHOUT – Een 18-jarige man uit Udenhout (Noord-Brabant) kon dinsdagavond zijn net behaalde rijbewijs weer inleveren. De politie betrapte de man toen hij met enorm hoge snelheden door de straten van Udenhout reed.

Surveillerende agenten zagen rond 23.00 uur een auto met hoge snelheid door de Kreitenmolenstraat rijden. Ze probeerden vervolgens de bestuurder te controleren. Dat lukte niet zomaar, want het voertuig reed met enorm hoge snelheden door verschillende straten. De snelheid waarmee hij reed was boven de 100 kilometer per uur, waar 30 kilometer per uur is toegestaan. De auto ‘vloog’ over drempels en helde in de bochten naar de andere zijde van de weg. Uiteindelijk zag de bestuurder pas op de Waalwijkseweg het stopteken van de politie en zette zijn auto aan de kant.

Tijdens de controle troffen de agenten een gebruikershoeveelheid hennep en wat illegaal vuurwerk aan. Ook bleek het profiel van de autobanden onvoldoende. De 18-jarige man werd aangehouden en zijn rijbewijs is in beslaggenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Hiernaast heeft de politie aan het CBR een onderzoek naar de rijvaardigheid van de bestuurder aangevraagd. De man bleek niet onder invloed van alcohol of verdovende middelen.