31-jarige man vast voor woningbrand en tuinbrand

31-jarige man vast voor woningbrand en tuinbrand

Geplaatst op 4 januari 2023, om 12:05 uur

AMSTERDAM – De politie heeft een 31-jarige man uit Medemblik aangehouden vanwege een woningbrand dinsdagavond in Amsterdam-Noord. Rond 23.30 uur kreeg de brandweer melding van de brand, die begon in de tuin en later oversloeg naar een benedenwoning op de Laanweg. Er raakte niemand gewond, wel moest een van de bewoners worden nagekeken door ambulancepersoneel.

Op foto’s is te zien dat de woning en tuin zijn uitgebrand door het vuur. Ook de omliggende woningen hebben behoorlijke schade opgelopen, aldus de politie. De vier katten van de bewoners zijn ongedeerd gebleven, meldt lokale nieuwszender AT5.

Volgens de politie is “het meer dan vermoedelijk” dat het vuur is aangestoken. De verdachte werd woensdag om 05.00 uur aangehouden in zijn woning. Hoe hij precies betrokken is bij de brand, wordt nog onderzocht.