UPDATE: Gevallen acrobaat van circus is buiten levensgevaar

UPDATE: Gevallen acrobaat van circus is buiten levensgevaar

Geplaatst op 4 januari 2023, om 23:09 uur

HAARLEM– De artiest die van een grote hoogte naar beneden viel tijdens een optreden van het Kerstcircus Haarlem is buiten levensgevaar. Het circus meldt dat de acrobaat aanspreekbaar is en veel pijnstilling nodig heeft. Hij wordt nog nader onderzocht op bijvoorbeeld breuken of inwendig letsel. Ook spreekt het circus dank uit voor “alle hartverwarmende reacties” die het krijgt.

Het ongeluk gebeurde woensdagavond rond 20.45 uur. Er waren toen zo’n duizend toeschouwers in de circustent aanwezig. De circusartiest werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en hulpverleners hebben het publiek het circus uitgeleid.

Het circus liet in de loop van de avond al weten dat de artiest bij bewustzijn was en dat hij alle hulp krijgt die nodig is. “Dit risico hoort bij het circus”, meldde het op Facebook. “Toch bieden wij onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u helaas getuige van was.”

“Tussen de duizend toeschouwers zaten ook een hoop kinderen die deze persoon naar beneden hebben zien vallen”, zei een woordvoerder van de politie na het ongeval. “Dit is heel heftig om te zien, dus vanuit de politie adviseren we om contact op te nemen met de huisarts, mochten zij hierna klachten krijgen. Ook is er slachtofferhulp beschikbaar.”

Het Kerstcircus staat sinds 22 december in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem-Oost. Tot en met 8 januari staan er voorstellingen gepland, onder anderen met Hans Klok. De shows van de komende dagen gaan gewoon volgens planning door, aldus het circus.

Klok zei tegen Shownieuws dat hij het ongeluk niet zag gebeuren, omdat hij zich aan het omkleden was. Volgens de illusionist gebeurde het tijdens een act met een groot draaiend rad. “Er gebeuren veel ongelukken mee”, stelde hij tegenover Shownieuws. Het slachtoffer, een mannelijke acrobaat, viel “een meter of vijftien” omlaag, aldus Klok.

Door: ANP