Telegramgroep eist verantwoordelijkheid leuzen Erasmusbrug op

Telegramgroep eist verantwoordelijkheid leuzen Erasmusbrug op

Geplaatst op 3 januari 2023, om 11:58 uur

ROTTERDAM – Leden van de Telegramgroep White Lives Matter (WLM) uit Nederland en Duitsland hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de geprojecteerde racistische teksten tijdens oud en nieuw op de Erasmusbrug in Rotterdam. Wie er achter de Telegramgroep zitten, is onbekend.

In de appgroep schrijven ze: “Activisten van WLM Nederland en WLM Duitsland werkten samen om een pro-Blank bericht openbaar te maken. Dit eiste veel planning, testen en wiskunde om het te laten werken. Ook hadden we te maken met een grote geldsom voor de laser.”

Ook kondigen ze meer acties aan de komende tijd. “Onze voornemens voor het nieuwe jaar is dat wij hopen soortgelijke samenwerking tussen andere groepen in onze Blanke landen te zien.”

Strafbare feiten

Op de brug werden teksten geprojecteerd als “White Lives Matter” en “Vrolijk Blank 2023”. Ook projecteerden ze de Engelstalige zin “We must secure the existence of our people and a future for white children’ (We moeten het bestaan van ons volk en de toekomst van witte kinderen verzekeren). Deze zin werd vorige eeuw gebruikt door een Amerikaanse, witte separatistische, terroristische groepering en is bekend geworden onder de afkorting ’14 words’.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of er sprake is van strafbare feiten.

Door: ANP