Verdachte zet bij aanhouding tanden in onderbeen agent

Verdachte zet bij aanhouding tanden in onderbeen agent

Geplaatst op 2 januari 2023, om 14:50 uur

DEN HAAG – Een 35-jarige man misdroeg zich in een bar aan de Grote Marktstraat in Den Haag en weigerde deze te verlaten. Toen hij werd aangehouden, verzette hij zich hevig en beet hij een agent in zijn been. Dit gebeurde op zondagavond 1 januari rond 22.45 uur.

Beveiligers belden de politie nadat de man zich misdroeg en weigerde de bar te verlaten. Agenten begeleidden de man naar buiten en vroegen meermaals of hij zich kon identificeren. Nadat hij dit keer op keer weigerde en zich bleef misdragen tegenover de agenten en beveiligers, werd hij aangehouden.

De verdachte verzette zich hevig tijdens de aanhouding, waardoor de twee agenten geweld moesten gebruiken om hem in de politieauto te kunnen zetten. Tijdens zijn verzet beet hij een collega, waar de agent een flinke bloeduitstorting in zijn onderbeen aan overhield. De verdachte zit op dit moment nog vast.