Kantoorpand overheidsorganisaties beschoten

Kantoorpand overheidsorganisaties beschoten

Geplaatst op 2 januari 2023, om 21:38 uur

DEN HAAG – Aan de Schedeldoekshaven in het centrum van Den Haag is een kantoorpand beschoten. Volgens de politie gaat het om een gebouw waarin “meerdere overheidsorganisaties werken”. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt na berichtgeving door het AD dat het gaat om het adres waaraan overheidsgebouw ‘Terminal Zuid’ gevestigd is.

Maandagochtend werden verschillende kogelinslagen gevonden. De politie vermoedt dat het pand tussen vrijdagavond 30 december 22.00 uur en maandagochtend 2 januari 07.00 onder vuur is genomen. Daarbij raakte niemand gewond. De politie kon niks zeggen over een eventueel motief van de beschieting en of het pand bewust gekozen was.

De ministeries van Justitie en Veiligheid en Binnenlandse Zaken hebben beide de achteruitgang aan de Schedeldoekshaven. Eerder kon een woordvoerder van de politie al niet zeggen of het ook de beschoten panden betrof.

Door: ANP