Inbraak in huis waar vermoorde Gianna (14) woonde, de nacht na haar uitvaart

Inbraak in huis waar vermoorde Gianna (14) woonde, de nacht na haar uitvaart

Geplaatst op 2 januari 2023, om 16:23 uur

BRUNSSUM – In de nacht na de uitvaart van Gianna (14), die eerder op 20 december werd doodgeschoten in haar woning in Brunssum, is ingebroken in het huis. Dit heeft de moeder van het meisje, die een kapsalon aan huis runt, bevestigd via sociale media. Volgens haar zijn zowel haar huis als salon “compleet overhoop gehaald” en zijn geld en goederen gestolen.

Hoewel de politie een inbraak in de straat heeft bevestigd, wil ze om redenen van privacy niet kwijt om welke woning het gaat. De gemeente Brunssum is wel op de hoogte van de inbraak. Het is onbekend of de inbraak op enigerlei wijze verband houdt met de moord op Gianna. Het onderzoek naar de moord is nog steeds aan de gang en de politie roept getuigen op zich te melden.

Schietpartij
Op 20 December kreeg de politie een melding van een schietpartij in een woning aan de Koolhofstraat in Brunssum. In de betreffende woning troffen agenten vier slachtoffers aan, waarvan een dodelijk, twee zwaargewond en een gewond. De drie gewonde slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis overleed later nog een slachtoffer aan zijn verwondingen.

LEES OOK: Twee doden onder wie 14-jarig meisje bij schietpartij