Vluchteling uit Oekraïne komt om bij frontale botsing

Vluchteling uit Oekraïne komt om bij frontale botsing

Geplaatst op 1 januari 2023, om 14:50 uur

APPELTERN – Bij een frontale aanrijding tussen twee auto’s op de Dijkgraaf de Leeuwweg in Appeltern is een vluchteling uit Oekraïne om het leven gekomen, vier andere raakten gewond, onder wie nog twee Oekraïners. Dat meldt de Gelderlander.

Even voor 14.00 uur werden de hulpdiensten groots gealarmeerd. Vele ambulances en een traumahelikopter waren ter plaatse. In totaal raakte vier mensen gewond. Het vijfde slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan de verwondingen.

De politie verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. De weg is tot zeker 17.00 uur dicht voor het verkeer. De vluchtelingen verbleven in opvanglocatie Yasemin in Altforst.

Foto’s: Fernando Bot & Thomas van Dijk – Persbureau Heitink