Achtervolging met 200 over de snelweg, bestuurder onder invloed opgepakt

Achtervolging met 200 over de snelweg, bestuurder onder invloed opgepakt

Geplaatst op 1 januari 2023, om 11:02 uur

VELDDRIEL – In de nieuwjaarsnacht werd er in Den Bosch een alcoholcontrole gehouden op de Maastrichtseweg. Een automobilist besloot echter om zich niet te laten controleren en ging er met hoge snelheid vandoor via de snelweg A2.

De politie zette de achtervolging in en haalde snelheden tot wel 200 kilometer per uur om de bestuurder te kunnen stoppen. Uiteindelijk lukte het de politie om de auto te stoppen in Velddriel.

Bij de stop bleek de bestuurder van plaats te hebben geruild met zijn vrouwelijke passagier. De man weigerde verder mee te werken en werd aangehouden door de politie. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De vrouw in de auto bleek onder invloed van alcohol te zijn en kreeg hiervoor een proces verbaal.

Foto’s: Bart Meesters