Dode Enschede overleden door schietincident bij woningoverval

Dode Enschede overleden door schietincident bij woningoverval

Geplaatst op 29 december 2022, om 16:38 uur

ENSCHEDE – De dode die woensdag werd aangetroffen in een woning in Enschede, is een 41-jarige man uit de Twentse stad die is omgekomen door een schietincident, meldt een woordvoerder van de politie donderdag. De politie ging naar de woning aan de Oostburgweg in de woonwijk ’t Ribbelt na een melding van een woningoverval. Daar vonden ze de overleden man. Een bewoner van de woning werd later in de buurt aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident.

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De verdachte zit donderdag nog vast in beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Volgens buurtbewoners zou een overvaller zijn neergeschoten met zijn eigen wapen, meldt RTV Oost. De politie kan dat niet bevestigen en laat weten nog druk bezig te zijn met het onderzoek naar het incident. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

LEES OOK: Man doodgeschoten in woning bij ‘ernstig geweldsincident’

Door: ANP