Man doodgeschoten in woning bij ‘ernstig geweldsincident’

Man doodgeschoten in woning bij ‘ernstig geweldsincident’

Geplaatst op 28 december 2022, om 17:51 uur

ENSCHEDE – Woensdagmiddag is in Enschede een man doodgeschoten in een woning aan de Oostburgweg. Volgens omstanders zou het slachtoffer met zijn eigen pistool zijn doodgeschoten, hoewel de politie dit nog niet kan bevestigen. De bewoner van het huis is na het incident aangehouden.

De politie spreekt van een “zeer ernstig geweldsincident” en heeft een PD-unit opgezet, een mobiel kantoor dat wordt ingezet bij omvangrijke delicten. Ook is de omgeving afgezet met schermen en linten. In het eerste persalarm van de politie stond dat het ging om een woningoverval, maar de woordvoerder van de politie zei dat “alle opties nog open” zijn. Bewoners aan de Oostburgweg hoorden rond 15.30 uur een harde knal en dachten aanvankelijk dat het vuurwerk was.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en waarom het schietincident heeft plaatsgevonden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij en heeft de omgeving afgezet om sporen te kunnen verzamelen. Het is nog onbekend of er nog andere personen bij het incident betrokken waren.