18-jarige vast voor gooien van explosief door raam

18-jarige vast voor gooien van explosief door raam

Geplaatst op 28 december 2022, om 17:20 uur

ALMERE– De politie heeft woensdagochtend een 18-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een incident met een explosief in Almere. Maandag 12 december werd rond 03.00 uur bij een woning aan de Paso Doblesingel in Almere Stad een explosief door het raam naar binnen gegooid. Het explosief ging niet af, waarom is onduidelijk.

Een paar nachten later werd in dezelfde straat een brandend voorwerp tegen een flatwoning gegooid, waardoor er brand ontstond. In dezelfde buurt was die week ook een explosie in de Lemmerstraat. Ook daar gooide iemand vermoedelijk een brandbaar object tegen een woning. Er vielen geen gewonden bij de incidenten.

De politie onderzoekt wat het verband is tussen deze incidenten en vermoedt dat ze deel uitmaken een conflict tussen rivaliserende jongeren uit onder andere Almere. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.