Automobilist knalt op vangrail langs snelweg A2

Automobilist knalt op vangrail langs snelweg A2

Geplaatst op 29 december 2022, om 11:00 uur

WAARDENBURG – Donderdagochtend heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de A2 ter hoogte van Waardenburg.

Rond 08:20 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer. Ter plekke was door onbekende oorzaak een auto van de weg geraakt en tegen een zogeheten ‘RIMOB’ gebotst. De automobilist is, per ambulance, ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Wat is een RIMOB
De afkorting van RIMOB staat voor rimpelbuisobstakelbeveiliger en is een constructie die wordt gebruikt om de gevolgen van een aanrijding met obstakels, zoals portalen of brugpijlers, te reduceren. De constructie is V-vormig of U-vormig en is tussen de zijkanten voorzien van buizen die bij een frontale aanrijding worden samengedrukt en de energie van een botsing absorberen.