950 kilo vuurwerk in beslag genomen bij controle langs A12

950 kilo vuurwerk in beslag genomen bij controle langs A12

Geplaatst op 29 december 2022, om 18:30 uur

ZEVENAAR – De politie heeft donderdag tijdens een controle langs de A12 950 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie heeft tientallen wagens gecontroleerd bij Zevenaar. Of er mensen zijn aangehouden en in hoeveel voertuigen het vuurwerk is gevonden, is onbekend. De hele dag werden auto’s van de weg gehaald die tot de nok toe gevuld waren met vuurwerk dat in Nederland verboden is.

Frans van der Wee, coördinator vuurwerkteam Gelderland-Midden, kan het eigenlijk niet geloven. ,,We hebben al drie volle bussen. De vierde is onderweg om de in beslag genomen spullen op te halen. Op onze locatie ligt 712 kilo. Daar komt van andere posten nog 100 kilo bij en ook op het bureau ligt nog 90 kilo. Dit is echt bizar veel.” verteld hij tegenover De Gelderlander.

De oorzaak? Van der Wee wijt de grote ‘vangst’ aan het verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen in Nederland: ,,We zien veel mensen uit het noorden en westen van ons land. Die komen speciaal naar Duitsland om dat soort vuurwerk toch te halen.”