100 appartementen ontruimd na brand in parkeergarage

100 appartementen ontruimd na brand in parkeergarage

Geplaatst op 29 december 2022, om 06:36 uur

BREDA – Wegens een brand in een parkeergarage aan de Monseigneur Zwijsenstraat in Breda zijn woensdagavond zo’n honderd appartementen ontruimd. In de parkeerkelder onder het appartementencomplex stonden meerdere voertuigen in brand. De veiligheidsregio meldt dat negen personen problemen kregen doordat ze rook hadden ingeademd, zes van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand werd om 20.15 uur ontdekt, nog geen uur later gaf de brandweer het sein brand meester. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer ventileert de ruimtes en controleert of er koolmonoxide in de woningen is. De verwachting is dat de meeste bewoners na die controle terug naar huis kunnen, aldus de veiligheidsregio. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend.

Door: ANP