Auto botst tegen woning na wilde achtervolging

Auto botst tegen woning na wilde achtervolging

Geplaatst op 27 december 2022, om 08:21 uur

LIMBURG – In de nacht van maandag op dinsdag is er in Maasbracht (Limburg) een wilde achtervolging afgespeeld, waarbij de bestuurder uiteindelijk tegen een woning botste. De automobilist ging na een stopteken van de politie ervandoor, waarop de achtervolging begon.

De achtervolging eindigde rond 02:00 uur op de Kerkstraat in Maasbracht, waarbij de bestuurder zich in eerste instantie weigerde te verlaten uit zijn voertuig. Uiteindelijk werd hij door agenten uit de auto gehaald en in de ambulance gecontroleerd door het medisch team. Daarna werd hij in de boeien geslagen en per politiewagen naar het bureau gebracht.

De auto raakte bij de harde klap totaal verwoest en is door een bergingsbedrijf weggesleept. Bij een eerste inspectie van het voertuig werden geen verboden spullen aangetroffen, maar er zal nog een test gedaan worden om te bepalen of de bestuurder onder invloed was van alcohol of drugs.