Machinist overlijdt in trein: passagiers slaan alarm

Machinist overlijdt in trein: passagiers slaan alarm

Geplaatst op 26 december 2022, om 14:35 uur

LIMBURG – Op de nacht van zondag op maandag heeft een tragisch incident plaatsgevonden in een trein van Arriva bij Tienray. Een machinist is om het leven gekomen, vermoedelijk als gevolg van een natuurlijke oorzaak. De trein was op dat moment onderweg van Venray naar Blerick, maar stond stil bij een spoorwegovergang omdat er kort daarvoor een ree was aangereden.

De machinist stapte uit om te kijken naar het dier en stapte vervolgens weer in de trein. Hierna bleef de trein echter stilstaan. Twee passagiers gingen kijken wat er aan de hand was en vonden de machinist dood in zijn cabine. Ze sloegen meteen alarm, waarna de hulpdiensten – waaronder de brandweer, politie, ambulance en ProRail – ter plaatse kwamen.

Een woordvoerder van Arriva heeft laten weten dat nabestaanden, collega’s en andere betrokkenen die behoefte hebben aan nazorg, zich kunnen melden bij het vervoersbedrijf.