Jongen (13) moet meerdere vingers missen door vuurwerkongeval

Jongen (13) moet meerdere vingers missen door vuurwerkongeval

Geplaatst op 26 december 2022, om 18:59 uur

ENSCHEDE – Op Eerste Kerstdag is in het Blijdensteinpark in Enschede een tragisch ongeluk gebeurd waarbij een 13-jarige jongen ernstig gewond is geraakt bij het afsteken van illegaal vuurwerk. Volgens de politie gaat het om een cobra, een zogenoemd zwaar vuurwerk. Het slachtoffer zal waarschijnlijk meerdere vingers moeten missen als gevolg van het ongeluk.

Het lijkt erop dat de jongen het vuurwerk had gevonden en vervolgens besloot af te steken, wat fataal voor hem bleek. Het ongeluk gebeurde in het bijzijn van een vriendje en werd gepaard met een keiharde knal, die door omstanders werd gehoord.

De jongen is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn ernstige verwondingen. De politie heeft een onderzoek naar het incident ingeleid.