Een schoolplein vol tranen: terugblik op de tragische dood van Dani (14)

Een schoolplein vol tranen: terugblik op de tragische dood van Dani (14)

Geplaatst op 25 december 2022, om 15:45 uur

HOORN – Op woensdag 26 oktober ging het helemaal mis bij middelbare school Oscar Romero in Hoorn. De 14-jarige Dani uit Westwoud werd vlak bij het schoolplein neergestoken door een leerling van een andere school. Enkele dagen later is Dani overleden aan zijn verwondingen.

De rector van de school, Wessel van de Hoef, blikt terug op deze inktzwarte periode en vertelt over de emoties die om voorrang vechten. Het is onvoorstelbaar dat zo’n tragedie kan gebeuren om een op het oog onbeduidende ruzie. De dood van Dani heeft veel emoties losgemaakt, niet alleen bij betrokkenen of in Hoorn, maar in heel de regio. Er was een enorme bloemenzee op de stoep voor de school, als een collectief rouwmonument voor leerlingen, docenten en anderen.

Van de Hoef beschrijft hoe hij op de dag van het incident reageerde en hoe hij zich verantwoordelijk voelde voor zijn ruim 1.300 leerlingen en personeel. Op zondagmiddag kreeg Van de Hoef het telefoontje dat Dani was overleden en moest hij het trieste nieuws brengen aan de docenten en leerlingen. In de dagen die volgden was de ontzetting groot en werd er veel gepraat over hoe dit had kunnen gebeuren. Van de Hoef benadrukt dat het belangrijk is om te blijven praten over dit soort gebeurtenissen, zodat we kunnen leren en voorkomen dat het weer gebeurt.

Video: NH Nieuws