Beschonken fietser zwaargewond na aanrijding op oversteekplaats

Beschonken fietser zwaargewond na aanrijding op oversteekplaats

Geplaatst op 25 december 2022, om 22:42 uur

EINDHOVEN – Op de Jeroen Boschlaan in Eindhoven heeft zondagavond een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een man op een fiets zwaargewond is geraakt.

De man werd rond 21.15 uur geschept door een auto. Volgens de politie, ter plaatse, werd de fietser geschept op een oversteekplaats door een auto. De fietser belandde via de motorkap op de voorruit van de auto en raakte zijn been gebroken op twee plaatsen.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben de fietser naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandelingen. De verkeersongevallenanalyse van de politie is ook ter plaatse om onderzoek te doen naar de preciese oorzaak van het ongeluk. Een deel van de weg blijft daarom zondagavond afgezet terwijl het onderzoek plaatsvindt.

Volgens getuigen fietste de man door rood, zonder licht en tegen het verkeer in. Ook had hij een blik bier in zijn hand. De politie heeft een blaastest afgenomen waar uit blijkt dat de fietser te veel gedronken had.