Vrouw mist deel hand door naar binnen gegooid illegaal vuurwerk

Vrouw mist deel hand door naar binnen gegooid illegaal vuurwerk

Geplaatst op 23 december 2022, om 17:57 uur

HENGELO – Een vrouw uit Hengelo moet een groot deel van haar hand missen nadat een maand geleden een explosief, mogelijk een cobra, was ontploft dat door haar raam van de slaapkamer was gegooid. De politie meldt vrijdag dat ze daarnaast ook gewond raakte aan haar gezicht en op haar borst.

Het 30-jarige slachtoffer was de bewuste dag, 22 november, rond 22.45 in de slaapkamer van haar huis in de Egbertstraat gaan kijken nadat ze lawaai had gehoord. Daar trof ze een kapot raam en op bed het explosief aan. Toen ze het oppakte en door het kapotte raam weer naar buiten wilde gooien, ontplofte het zware stuk illegaal vuurwerk. Ze raakte daardoor zo ernstig gewond dat ze meerdere keren geopereerd moest worden en weken in het ziekenhuis verbleef.

De politie is op zoek naar een groepje jongens dat die avond in de omgeving heeft gelopen. “Mogelijk hebben zij belangrijke informatie over deze gebeurtenis”, aldus de politie.