NVWA valt onaangekondigd binnen bij ‘horrorfokker’, 30 honden in beslag genomen

NVWA valt onaangekondigd binnen bij ‘horrorfokker’, 30 honden in beslag genomen

Geplaatst op 22 december 2022, om 19:53 uur

EERSEL – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ongeveer dertig honden in bewaring genomen die bij een Brabantse hondenfokker leefden. De NVWA laat donderdag weten dat tijdens een herinspectie bleek dat de man, na eerder opgelegde maatregelen, niet de nodige zorg gaf.

Er zaten te veel honden in een hok, er waren honden met gebitsproblemen en vervuilde honden. De honden die onmiddellijk (medische) zorg nodig hebben,zijn in bewaring genomen en naar een plek gebracht waar voor ze gezorgd wordt.

De inspecteur van de NVWA gingen opnieuw kijken bij de fokker naar aanleiding van eerdere maatregelen vanwege overtredingen van de zogeheten Wet dieren en het zogenoemde Besluit houders van dieren. Naar nu bleek had de fokker niet gezorgd voor de vereiste verbeteringen.

De NVWA houdt de fokker de komende tijd in de gaten.

Foto’s: Rico Vogels

Door: ANP