Kraanwagen in brand op op snelweg, weg voor een deel afgesloten

Kraanwagen in brand op op snelweg, weg voor een deel afgesloten

Geplaatst op 22 december 2022, om 09:11 uur

FRIESCHEPALEN – De A7 tussen Heerenveen en Groningen is in beide richtingen afgesloten vanwege een kraanwagen die in brand staat ter hoogte van het Friese dorp Frieschepalen. De brandweer is bezig het vuur te blussen. Omdat de banden van de kraanwagen mogelijk kunnen ontploffen is uit veiligheidsredenen besloten de A7 dicht te doen tussen afrit Drachten-Centrum en afrit Frieschepalen. Naar verwachting is de weg rond 11.00 uur weer open.

Rond 08.15 uur was er meer dan een uur vertraging vanaf Drachten-Centrum in de richting van Groningen, meldt Rijkswaterstaat. Verkeer wordt daarom vanaf knooppunt Heerenveen omgeleid via over de A32 en A28.

Ook verderop op de A7 is vertraging, maar dan door glas op de weg. Daarom is de weg vanaf de Duitse grens naar Groningen dicht tussen Sappemeer en afrit Westerbroek. Die wegafsluiting duurt waarschijnlijk tot 10.00 uur, meldt de ANWB. De vertraging is daar opgelopen tot een uur.

Foto Twitter/@LudoRaedts

Door: ANP