Achtervolging eindigt in crash, inzittende gevlucht

Achtervolging eindigt in crash, inzittende gevlucht

Geplaatst op 22 december 2022, om 09:23 uur

EDE – Woensdag op donderdag nacht is er op de Rijksweg in Ede een achtervolging geëindigd in een auto-ongeluk op een spoorwegovergang.

Volgens getuigen gebeurde het ongeval rond 03:00 uur, toen de Koninklijke Marechaussee de auto vanuit de richting Arnhem naar De Klomp achtervolgde. Tijdens de achtervolging zijn zij het voertuig uit het oog verloren waarna ze deze gecrasht aantroffen. De inzittende van het voertuig waren op dat moment al gevlucht.

Op de spoorwegovergang van de N224 ging het mis voor de bestuurder, die de controle verloor over het stuur en de auto crashte. Bij het ongeluk raakten diverse spoorbomen en andere objecten beschadigd. Het is momenteel onbekend of er iemand is aangehouden na het ongeluk.

Foto’s: Persbureau Heitink