Voetbal zonder fans geen oplossing voor politietekort

Voetbal zonder fans geen oplossing voor politietekort

Geplaatst op 20 december 2022, om 11:26 uur

NEDERLAND – De voetbalwereld ziet niets in de oproep van politiebond ACP om geen publiek meer bij Eredivisiewedstrijden toe te laten, om zo agenten vrij te maken voor ander werk. “Een streep zetten door voetbalplezier voor supporters is niet de oplossing om meer blauw op straat te krijgen”, aldus voetbalbond KNVB en belangenorganisaties Coöperatie Eerste Divisie (CED) en de Eredivisie CV (ECV).

Volgens de voetbalwereld lijkt de oproep die ACP-voorzitter Wim Groeneweg dinsdag in De Telegraaf deed vooral “op een indringende oproep aan de politiek: meer blauw op straat. Wij snappen dat er schaarste is en samen met de politie streven we juist naar een zo laag mogelijke politie-inzet rondom de wedstrijden”, staat in de verklaring. “Zo hebben stewards van de clubs de afgelopen jaren alle plaatsen van de politie in de stadions overgenomen.”

De politiebond reageerde op CBS-onderzoek waaruit blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt de politie zelden (41 procent) of nooit (13 procent) in hun eigen buurt te zien. “Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn”, aldus Groeneweg.