Politie noemt vermissing Nadia een ”vreemd verhaal”

Politie noemt vermissing Nadia een ”vreemd verhaal”

Geplaatst op 20 december 2022, om 13:13 uur

HEERLEN – Nadia Weertman, de 28-jarige vrouw uit Heerlen, Limburg, is nu vier dagen vermist. De politie maakt zich ernstig zorgen, maar heeft tot nu toe geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf, laten ze desgevraagd weten.

Familieleden van Nadia hebben op sociale media om hulp gevraagd en het opsporingsbericht is al meer dan 50.000 keer gedeeld. De politie denkt dat Nadia er zelf voor heeft gekozen om te vertrekken, maar sluit andere scenario’s niet uit. Er is een familierechercheur ingeschakeld om contact te onderhouden met de familie en het onderzoek te verder te helpen.

Zie ook: Jonge vrouw vermist, familie maakt zich zorgen

Nadia is voor het laatst gezien in de omgeving van de Jonkerstraat en Koningstraat in Heerlen en wordt beschreven als een vrouw met lange, blonde haar en zilveren ringetjes in haar oren. Ze droeg een groene parka en is vermoedelijk te voet verplaatst. Het Search And Rescue-team deelt ook het signalement van Nadia en vraagt om hulp bij de zoektocht naar haar.

Vreemd verhaal
De politie in Limburg wordt sinds vanochtend volgens het AD overspoeld met telefoontjes van media en bezorgde inwoners. ,,We begrijpen dat er veel aandacht voor is en dat de familie zich zorgen maakt. We beschouwen dit zelf ook als een urgente vermissing. Tegelijkertijd zijn er geen aanwijzingen die duiden op een strafbaar feit. We denken niet dat deze vrouw is meegenomen of dat iemand haar iets heeft aangedaan.”

Nadia heeft er zelf voor gekozen om te vertrekken, denkt de politie. ,,Maar we sluiten andere scenario’s niet uit. Het blijft namelijk wel een vreemd verhaal.” De politie gaat in de loop van de middag bepalen of er vervolgstappen nodig zijn.