Veel brandweer aanwezig bij grote brand in bedrijfspand

Veel brandweer aanwezig bij grote brand in bedrijfspand

Geplaatst op 19 december 2022, om 09:47 uur

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Er woedt momenteel een grote brand in een bedrijfspand aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel.

De brandweer werd omstreeks 07:30 uur op de hoogte gebracht van de brand en heeft deze kort daarna opgeschaald. Het pand is inmiddels ontruimd en de werknemers van het bedrijf, dat loempia’s verkoopt, zijn ongedeerd naar een andere locatie in de buurt gebracht. Er zouden meerdere bedrijven in het gebouw aanwezig zijn. Het vuur blijft momenteel nog om zich heen slaan. De brandweer heeft inmiddels ook een NL-ALERT uitgegeven vanwege de rook. Het advies is om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam is ter plekke aanwezig in Capelle. “Het is nu alle hens aan dek”, zegt hij tegen Radio Rijnmond. “Het voordeel is dat het terrein afgesloten is en er geen hinder is voor verkeer daardoor.” De weg vanaf de Hoofdweg naar het terrein is afgesloten voor verkeer. Ook is de stroom afgesloten, waardoor ook het nabijgelegen benzinestation dicht is.