Rijlesinstructeur vlucht voor politie en richt ravage aan

Rijlesinstructeur vlucht voor politie en richt ravage aan

Geplaatst op 19 december 2022, om 10:39 uur

ZOETERMEER – Een rijinstructeur heeft zaterdagavond voor grote overlast gezorgd in Zoetermeer. Handhavers wilden de man aanspreken omdat zijn lesauto stilstond vlak voor een wegversmalling, waardoor het verkeer werd gehinderd. De instructeur weigerde zijn identiteitsbewijs te laten zien en reed hard weg.

Toen de politie werd ingeschakeld en de lesauto vond, bleek de instructeur achter het stuur te zitten. Tijdens de achtervolging ramde hij een andere auto en reed door na een aanrijding. Door gladheid raakte de lesauto uiteindelijk in de slip en kwam met volle vaart tegen vier geparkeerde auto’s tot stilstand. De leerling die meerijde raakte gewond aan haar benen en moest in de ambulance behandeld worden.

De 29-jarige instructeur bleek onder invloed van drugs te zijn en is door de wet gezien als zowel de ‘juridische bestuurder’ (op het moment dat zijn leerling reed) als de feitelijke bestuurder toen hij zelf de auto bestuurde. Hij is ten laste gelegd van het verlaten van een plaats van ongeval (eerste aanrijding) en het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingenomen en de officier van justitie zal bepalen wanneer hij deze terugkrijgt.

Voor de leerling kan deze wilde rit wel eens een traumatische ervaring zijn geweest. Nadat zij was behandeld, mocht ze naar huis.