Twee medewerkers zorgboerderij vast om mishandelen bewoners

Twee medewerkers zorgboerderij vast om mishandelen bewoners

Geplaatst op 19 december 2022, om 13:11 uur

GRONINGEN – Twee mannen die op een zorgboerderij in het Groningse dorp Wedde werkten, hebben daar mogelijk bewoners mishandeld. Ze zijn maandag aangehouden. Volgens de politie zijn er meerdere aangiften en meldingen binnengekomen.

De verdachten zijn 62 en 35 jaar oud en komen uit de gemeente Westerwolde in Groningen. Wedde ligt in die gemeente. De mensen die op de zorgboerderij aan de Hoornderweg wonen, zijn “zeer zorgafhankelijk”, aldus de politie. Die spreekt van een “zorgwekkende en kwetsbare situatie”.

In oktober kwamen de eerste meldingen binnen. Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman heeft volgens de politie opnames gemaakt op de zorgboerderij, nadat enkele mensen zijn hulp hadden ingeschakeld. “Deze beelden zijn in bezit van de politie en vormen onderdeel van het onderzoek. De beelden ondersteunen de aangiftes en getuigenverklaringen.”

Door: ANP